Mini cheeseecake jahodové
Mini cheeseecake jahodové
Skvelé mini cheesecake tortičky so základom z Cesta špaldového s orechmi (stály trend danej chuti) a tvarohovo-šľahačkovou náplňou. S vyššou vrstvou Fruitful Jahoda s agarom. Efektne dozdobené s bielkovým kolieskom z Bianca zmesi, čokoládovými dekoráciami zo Scaldis Dark/White a čerstvými jahodami.
Cesto:
| 125 g | Cesto špaldové s orechmi | |
| 50 g | Tekutá vaječná melanž | |
| 30 g | rastlinný olej |
Do cesta po upečení:
| 50 g | Zela Delikates |
Náplň 1:
| 250 g | Tvaroh štandard A | |
| 170 g | Ken Lactea 35% nesladená | |
| 50 g | Jung S-A malina |
Náplň 2:
| 200 g | Fruitful Jahoda | |
| 2 g | agar |
Dekorácia:
| 18 g | Bianca | |
| 18 g | kryštálový cukor | |
| 18 g | horúca voda |
Dozdobenie:
| 15 g | Scaldis Dark | |
| 15 g | Scaldis White | |
| čerstvé jahody |
Technologický postup
V šľahači zmiešame Cesto špaldové s orechmi, Zelu Delikates a Tek. vaječnú melanž na kompaktnú hmotu, ktorú ručne poroztláčame na plech vyložený pečným papierom na tenší plát. Pečieme cca 15 minút pri teplote 170°C. Po vychladení hmotu rozdrvíme a primiešame ďalšiu časť Zela Delikates. Hmotu nanesieme na dno maličkých formičiek (obručí), ktoré odstránime a opäť dáme zapiecť na 5 minút. Po vychladení opäť nastokneme obruče a vložíme do nich oddeľovací prúžok, ktorý nám pomôže vybrať koláčiky von z formy.
V šľahači si zatiaľ zmiešame Ken Lactea, Tvarohovú plnku a Jung S-A malina. Náplň rozotrieme na vychladené korpusy. V hrnci rozohrejeme Fruitful Jahoda s agarom, ktorú hneď rozotierame na tvarohovú náplň.
Necháme stuhnúť do druhého dňa. V šľahači si zmiešame ručne horúcu vodu s kryštálovým cukrom, až kým sa hmota nerozpustí. Následne prisypeme Bianca zmes a šľaháme najprv pri nízkych otáčkach 2 minúty, potom pri vysokých otáčkach 7 minút. Z hmoty striekame na plech vystlaný pečným papierom pusinky, ktoré sušíme 2 hodiny pri 90°C.Takýmito sušienkami, ale aj ručne urobenými ozdôbkami zo Scaldis Dark a White ozdobujeme mini cheeseecake.
Dodatočné informácie
Pre 4 ks.
