Pekárske výrobky Pekárske výrobky

Závin s makovou náplňou

Korent Vanilla je zmes pre výrobu kysnutých výrobkov s vanilkovou chuťou. Jemná štruktúra striedky, výborná chuť a vôňa výrobkov ako sú vianočky, záviny, jemné pečivo rôznych tvarov. Výrobky pomalšie vysychajú a majú dlhšiu trvanlivosť. Dávkovanie: 8 - 20% na množstvo použitej múky. Fermento P Forte je sušený kvas založený na ražnom základe, s prídavkom sladového jačmenného extraktu a múky pre krásnu farbu konečných výrobkov. Kvas je pripravený prírodným spôsobom za použitia štartovacej kultúry, a teda je bez pridania prídavných látok. Veľmi dôležitou zložkou v danom kvase je srvátka, ktorá dodá konečným výrobkom mliečnu chuť a zlepší celkovú kvalitu výrobkov. Fermento P Forte je ideálny pre použitie pri výrobe chleba, pečiva, jemného pečiva, viaczrnného pečiva a mnoho ďalších aplikácií ako napr. do lineckého pečiva a pod. Dávkovanie: 1 - 2 % na množstvo pridanej múky.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
8 %   Korent Vanilla
1 %   Fermento P Forte
1,4 %   soľ jemná
10 %   cukor kryštál
5 %   čerstvé droždie
48 %   voda cca

Náplň:

174 %   Maková varená náplň 50

Dekorácia:

5 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia na potretie

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Cesto rozvážime na jednotlivé kusy a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme tvar placky cez rožkový stroj, alebo rozvaľovací stroj.

Pláty natrieme pripravenou náplňou a zvinieme do závinu.

Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou a na povrchu narežeme.

Kysnutie: 70 – 80 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút,

III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 11 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Receptúra je vstavaná na navážku 236 g cesto + 237 g náplň + 7 g poter.

Závin po upečení má 400 g.

Náš tip: obdobne viete takto pripraviť orechový, kakaový, škoricový závin a pod.

Závin s makovou náplňou