Receptúry s Fermentom P Forte
Jemná vianočka s  Korentom a Fermentom

Chcete aby Vaše vianočky zostali dlho jemné a pritom chutné ? Pridajte k receptúre z Korentu Vanilla alebo Europe 1% sušeného kvasu novej generácie Fermento P Forte, ktorý jej dodá jemný farebný nádych, chuť a jemnosť a teda dlhšiu čerstvosť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
15 % Korent Vanilla
1 % Fermento P Forte
7 % čerstvé droždie
8 % Zeel. margarín Zeelback
14 % cukor kryštálový
1,4 % soľ jemná
42 % voda cca
Dekorácia:
7 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji do rožkov, ktoré následne spletáme zo 6 ks do vianočky.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

    II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

receptúra je vypočítaná pre navážku 480 g ( 463 g cesto + 17 g dekorácia) - hmotnosť po upečení á 400 g.