Bageta Fermento
Bageta Fermento
Bageta FERMENTO - jej základom je jedinečný sušený kvas novej generácie FERMENTO P FORTE, ktorý je založený na ražnom základe, s prídavkom sladového jačmenného extraktu a múky pre krásnu farbu konečných výrobkov. Kvas je pripravený prírodným spôsobom za použitia štartovacej kultúry, a teda je bez pridania prídavných látok. Veľmi dôležitou zložkou v danom kvase je srvátka, ktorá dodá konečným výrobkom mliečnu chuť a zlepší celkovú kvalitu výrobkov. Aby sa dosiahol pekný objem a jemne pórovitá štruktúra FERMENTO bagety do receptúry sme pridali Lactorex originál.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
2 % | Fermento P Forte | |
2 % | Lactorex originál | |
2 % | čerstvé droždie | |
2 % | soľ jemná | |
70 % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 2 minúty pomaly a 10 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 -26 °C.
Zrenie cesta: 50 – 60 minút.
Tvarujeme do tvaru bagiet, dáme do kysiarne nakysnúť, pred pečením narežeme a upečieme.
Kysnutie: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 260 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Odporúčaná receptúra je pre navážku 300 g ( po upečení á 250 g).
Dodatočné informácie
Fermento P Forte viete dávkovať až do 5 % na množstvo pridanej múky - na tzv. rustikálne bagety - získate tak bagetu s dlhšou čerstvosťou, peknou farbou striedky - jemne svetlo hnedou a výraznou chuťou.
Štruktúra bagety bude hustejšia ale zároveň jemnejšia na skus.