Staroslovanský ražný chlieb ROGGO
Staroslovanský ražný chlieb ROGGO
Unikátny - v chuti, v použití aj v zložení (zmes Roggo je bohatá na obsah ražných zložiek). S plnou, výraznou ražnou chuťou. Výkonný - vďaka našim receptúram chlieb aj pečivo má pekný objem a vláčnu striedku. Stabilný - pri kysnutí a pečení. Ideálny - aj pre strojové spracovanie. Atraktívny - vďaka našim inšpiratívnym receptúram a vzhľadu chleba a pečiva.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 40 | % | Jung ROGGO |
30 | % | ražná múka T 930 | |
30 | % | pšeničná múka T 650 | |
0,4 | % | soľ | |
3 | % | čerstvé droždie | |
71 | % | voda cca | |
Na posypanie chleba: | 3 | % | ražná múka T 930 |
Technologický postup
Miešanie: 6 minút pomaly a 1 minúta rýchlo.
Teplota cesta: 24 – 26 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 5 – 10 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 1265 g a vytvarujeme do okrúhleho bochníka. Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %. Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220°C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 42 minút,
III. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 45 – 50 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na bochník je 1265 g- po upečení á 1100 g