Pekárske výrobky
Roggo ražný formový chlebík

Odľahčená verzia receptúry pre Jung Roggo. Vďaka upravenému pomeru dávkovania Jung Roggo a ražnej múky vyrobíte skutočne jedinečný ražný chlebík so špecifickou chuťou, pričom bude naopak veľmi jemný a mäkký.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 40 % Jung ROGGO
45 % ražná múka T 930
15 % pšeničná múka T 650
25 % Mr. Korn Natura
0,4 % soľ
3 % čerstvé droždie
70 % voda cca
Na posypanie chleba: 3 % ražná múka T 930

Technologický postup

Miešanie: 6 minút pomaly a 1 minúta rýchlo.
Teplota cesta: 24 – 26 °C.

Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť. Doba zrenia: 5 – 10 minút.

Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 690 g a vytvarujeme do tvaru veky. Vkladáme do foriem vystriekaných

s Carlex Spray a dáme do kysiarne nakysnúť.

Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %. Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:
I. 230°C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210°C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 25 minút,
III. 220°C, bez pary, zatvorený odťah, 12 minút.
Celková doba pečenia je 40 – 42 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na 1 bochník je 690 g - po upečení á 600 g.

Roggo ražný formový chlebík