Roggo ražný formový chlebík
Roggo ražný formový chlebík
Odľahčená verzia receptúry pre Jung Roggo. Vďaka upravenému pomeru dávkovania Jung Roggo a ražnej múky vyrobíte skutočne jedinečný ražný chlebík so špecifickou chuťou, pričom bude naopak veľmi jemný a mäkký.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 40 | % | Jung ROGGO |
45 | % | ražná múka T 930 | |
15 | % | pšeničná múka T 650 | |
25 | % | Mr. Korn Natura | |
0,4 | % | soľ | |
3 | % | čerstvé droždie | |
70 | % | voda cca | |
Na posypanie chleba: | 3 | % | ražná múka T 930 |
Technologický postup
Miešanie: 6 minút pomaly a 1 minúta rýchlo.
Teplota cesta: 24 – 26 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť. Doba zrenia: 5 – 10 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 690 g a vytvarujeme do tvaru veky. Vkladáme do foriem vystriekaných
s Carlex Spray a dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %. Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 230°C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210°C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 25 minút,
III. 220°C, bez pary, zatvorený odťah, 12 minút.
Celková doba pečenia je 40 – 42 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1 bochník je 690 g - po upečení á 600 g.