MeggaRoggo pečivo
MeggaRoggo pečivo
Megga rožok - megga zábava. Jung Roggo zo Zeelandie je už na ceste k Vám.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 40 | % | Jung ROGGO |
30 | % | ražná múka T 930 | |
30 | % | pšeničná múka T 512 | |
25 | % | Silkgrain Onion Garlic (cibuľa cesnak) | |
3 | % | čerstvé droždie | |
71 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 6 minút pomaly a 1 minútu rýchlo.
Teplota cesta: 24 – 26 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 5 – 10 minút.
Navážka na 1 ks je 230 g.
Po vyzretí ručne tvarujeme do tvaru žemle, ktorú sformujeme na koncoch do špicatého tvaru. Ukladáme na plechy.
Dáme nakysnúť a upečieme.
Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %. Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 12 minút,
III. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 15 –17 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks je 230 g - pečivo po upečení á 200 g.