Pekárske výrobky Pekárske výrobky

MeggaRoggo pečivo

Megga rožok - megga zábava. Jung Roggo zo Zeelandie je už na ceste k Vám.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 40 % Jung ROGGO
30 % ražná múka T 930
30 % pšeničná múka T 512
25 % Silkgrain Onion Garlic (cibuľa cesnak)
3 % čerstvé droždie
71 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 6 minút pomaly a 1 minútu rýchlo.
Teplota cesta: 24 – 26 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 5 – 10 minút.

Navážka na 1 ks je 230 g.
Po vyzretí ručne tvarujeme do tvaru žemle, ktorú sformujeme na koncoch do špicatého tvaru. Ukladáme na plechy.
Dáme nakysnúť a upečieme.

Kysiareň: 40 – 45 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %. Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 12 minút,
III. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celková doba pečenia je 15 –17 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 230 g - pečivo po upečení á 200 g.

MeggaRoggo pečivo