

Víkendový KVET tmavý
Víkendový KVET tmavý
Viaczrnné pečivo tmavé v zaujímavom prevedení 7 žemličiek spojených do tvaru kveta - ideálna kombinácia pre rodinu na raňajky počas víkendu, grilovačku, gulášovú párty a pod. Pečivo je bohaté na slnečnicové semienka a ďalšie kvalitné a chutné suroviny ako sú ľan, sezam, sladová jačmenná múka, sladové pšeničné vločky, proso, kukuričná lámanka, ovsené vločky a lepok - a to vďaka zmesi Panoplus Dark. Na povrchu je ešte zvýraznené rôznym posypom ako je napríklad tekvicové semienko, ľan, slnečnicové semienko, mak a posyp z našej ponuky Decor Slniečko.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 650 | |
25 % | Panoplus Dark | |
0,5 % | Gamma Bonpano | |
15 % | semienko slnečnicové | |
3 % | čerstvé droždie | |
2,3 % | soľ | |
62 % | voda cca |
Dozdobenie:
7 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cesto rozvážime na presy, necháme krátko vyzrieť.
Tvarujeme žemle, namáčame povrch do rôznych posypov, ukladáme do kvetu na plech po 7 kusov,
dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 11 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Receptúra je uvedená pre navážku 420 g - po upečení 350 g.
