Pekárske produkty
Viaczrnná dalamánka

Jedinečná dalamánka - neuveriteľne populárna medzi zákazníkmi a spotrebiteľmi svojou chuťou a vzhľadom zo zmesi Mr. Korn Natura (predtým VZ 100 obilná) už s upraveným množstvom soli 1,2 % v zápare a úpravou soli v receptúre. Vychutnajte si ešte zdravšiu verziu dalamánky. Ideálna ku grilovanej klobáske, mäsku ale aj zeleninke.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
90 % pšeničná múka T 512
10 % ražná múka T 930
75 % Mr. Korn Natura
2 % Lactorex originál
4 % čerstvé droždie
1,6 % soľ
64 % voda cca
Dozdobenie:
8 % Decoration Grit

Technologický postup

    Doba miesenia: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.

    Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru dalamánok, obalíme v posype a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

    III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.