Pekárske výrobky Pekárske výrobky

Viaczrnná dalamánka

Jedinečná dalamánka - neuveriteľne populárna medzi zákazníkmi a spotrebiteľmi svojou chuťou a vzhľadom zo zmesi Mr. Korn Natura (predtým VZ 100 obilná) už s upraveným množstvom soli 1,2 % v zápare a úpravou soli v receptúre. Vychutnajte si ešte zdravšiu verziu dalamánky. Ideálna ku grilovanej klobáske, mäsku ale aj zeleninke.

Cesto:

90 %   pšeničná múka T 512
10 %   ražná múka T 930
75 %   Mr. Korn Natura
2 %   Lactorex originál
4 %   čerstvé droždie
1,6 %   soľ
64 %   voda cca

Dozdobenie:

8 %   Decoration Grit

Technologický postup

Doba miesenia: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.

Cestové kusy následne tvarujeme do tvaru dalamánok, obalíme v posype a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Viaczrnná dalamánka