Pekárske výrobky
Bageta Ebony

Sójová bageta rustikálneho vzhľadu pre rozšírenie sortimentu Vašej pekárne, jednoduchá na prípravu, s výbornou chuťou a viditeľnými sójovými bôbami na reze. Sója je zdrojom kvalitných bielkovín a v našej zápare je už v podobe ľahko stráviteľnej suroviny. Ideálny ako zdravší variant napr. ku sezóne grilovania, guláš párty ako aj bežne na raňajky a obedy k polievkam.

Cesto:

80 %   pšeničná múka T 650
20 %   ražná múka T 930
100 %   Silkgrain Ebony (sójová zápara)
2 %   Jung Multistabil Plus
2,5 %   čerstvé droždie
2,2 %   soľ
41 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 - 29°C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Cestové kusy následne tvarujeme - najlepšie ručne, do tvaru bagiet zamúčené ražnou múkou, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť.

Po nakysnutí narežeme na povrchu a pečieme.

Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Receptúra je uvedené pre navážku 180 g - bageta po upečení s hmotnosťou 150 g.

Ebony bageta