Bageta Ebony
Bageta Ebony
Sójová bageta rustikálneho vzhľadu pre rozšírenie sortimentu Vašej pekárne, jednoduchá na prípravu, s výbornou chuťou a viditeľnými sójovými bôbami na reze. Sója je zdrojom kvalitných bielkovín a v našej zápare je už v podobe ľahko stráviteľnej suroviny. Ideálny ako zdravší variant napr. ku sezóne grilovania, guláš párty ako aj bežne na raňajky a obedy k polievkam.
Cesto:
80 % | pšeničná múka T 650 | |
20 % | ražná múka T 930 | |
100 % | Silkgrain Ebony (sójová zápara) | |
2 % | Jung Multistabil Plus | |
2,5 % | čerstvé droždie | |
2,2 % | soľ | |
41 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 - 29°C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme - najlepšie ručne, do tvaru bagiet zamúčené ražnou múkou, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť.
Po nakysnutí narežeme na povrchu a pečieme.
Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Receptúra je uvedené pre navážku 180 g - bageta po upečení s hmotnosťou 150 g.