Pekárske výrobky
Chlieb viaczrnný cibuľovo-cesnakový

Jedinečný a spotrebiteľni obľúbený viaczrnný chlieb zo zápary Mr. Korn Onion-garlic (cibuľovo- cesnaková). Vydrží dlho čerstvý a chutný. Ideálny ku grilovnému mäsku, klobáskam, zelenine, rybám a pod. Jeho chuť je jedinečná a pritom príjemná a popri grilovaní tak do tela prijmete zdravú kombináciu varených obilných zŕn s cibuľou a cesnakom. Chlieb má vďaka vareným zrnám lepšiu stráviteľnosť.

Cesto:

70 %   pšeničná múka T 650
30 %   ražná múka T 930
50 %   Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková)
1 %   Jung Multistabil Plus
3 %   čerstvé droždie
1,2 %   soľ
66 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 6 minút pomaly a 3 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút,

III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

V receptúre a technologickom postupe použité pre navážku 600 g  - chlieb po upečení váži 500 g.

Chlieb viaczrnný cibuľovo-cesnakový