Pekárske výrobky
Bageta Jogogold

Zmes pre výrobu viaczrnného pečiva a ba s jemne korenenou chuťou. Vyvážená kombinácia zloženia zmesi Vám zaručí dlhú čerstvosť pečiva vďaka zemiakovým vločkám a vynikajúcu chuť upečených výrobkov vďaka obsahu jogurtu, srvátky a korenia. Ideálna ku kuraciemu mäsku na grile, bavorským klobáskam, k grilovaným mäsovým výrobkom podávaným napr. s cesnakovým dipom a pod.

Cesto:

50 %   pšeničná múka T 512
50 %   Jogogold
4 %   droždie čerstvé
52 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 - 29°C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Cestové kusy tvarujeme do dlhého valca, priečne narežeme a ukladáme na bagetové plechy.

Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 231 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Bageta Jogogold