SILKGRAIN EBONY - ZÁPARA
Rozšírili sme pre Vás ponuku našich zápar o ďalšiu s bohatým obsahom sójových bôbov, slnečnicových a ľanových semienok. Vďaka šetrnej príprave zápary sú sójové bôby celistvé, mäkké a chlieb alebo pečivo šťavnaté a dlho čerstvé. SILKGRAIN EBONY je zakyslená prírodným kvasom a neobsahuje žiadne konzervačné látky alebo ďalšie pridané prídavné látky. Táto zápara ocenenie za NAJLEPŠÍ INOVATÍVNY potravinársky VÝROBOK za rok 2016 v Českej republike od Potravinárskej komory ČR. Preto veríme, že bude chutiť aj na Slovensku.
Návod na použitie
SILKGRAIN EBONY - chlieb
80,0 kg pšeničná múka T 650
20,0 kg ražná múka T 930
100,0 kg SILKGRAIN EBONY ZÁPARA
3,0 kg čerstvé droždie
2,3 kg soľ
41,0 kg voda cca
SILKGRAIN EBONY CHLIEB FORMOVÝ ražno-pšeničný
80,0 kg ražná múka T 930
20,0 kg pšeničná múka T 650
100,0 kg SILKGRAIN EBONY ZÁPARA
3,0 kg čerstvé droždie
2,5 kg soľ
54,0 kg voda cca
Suroviny miešame 3 minúty pomaly a potom 5 minút rýchlo. Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť cca 15 - 20 minút.
Cestový kus tvarujeme do tvaru veky a ukladáme podľa druhu do ošatiek alebo do formy.
Kysnutie: 40 - 45 minút pri 30°C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 250°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230°C, bez pary, po 2 minútach odvetráme, celkom 5 minút,
III. 200 - 190°C, bez pary, otvorený odťah, v závislosti od navážky 30 - 60 minút.
Navážku 1150 g pečieme cca 70 minút. Navážku cca 690 g len cca 40 minút.
Balenie
Produkt | Hmotnosť / Objem |
---|---|
SILKGRAIN EBONY (VZ EBONY) | 3x5 kg (15 kg) |