Silkgrain ONION GARLIC (cibuľa - cesnak)
Varená obilná zápara obsahujúca celé zrná vybraných obilnín a olejnín, kvalitného prírodného kvasu, soli (1,2 %) a kúskov cesnaku a cibule. Kombinácia chutí, ktorá dodá chlebu a pečivu osobitú chuť a vôňu. Výhodou je ako vždy predĺženie trvanlivosti konečných výrobkov a šťavnatá, dlho čerstvá chuť výrobkov.
Návod na použitie
Chlieb viaczrnný cibuľovo-cesnakový
70,00 kg pšeničná múka T 650
30,00 kg ražná múka T 930
50,00 kg Silkgrain ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková)
1,00 kg Jung Multistabil Plus
3,00 kg čerstvé droždie
1,20 kg soľ jemná
66,00 kg voda cca
-------------------------------------------------------------------------------------------
221,20 kg suroviny celkom
Technologický postup:
Doba miesenia: 6 minút pomaly a 3 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút,
III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Oškvarkovo - cibuľový pagáč
100,00 kg pšeničná múka T 512
50,00 kg Silkgrain Onion Garlic (cibuľovo - cesnaková)
1,50 kg Lactorex originál
1,60 kg soľ jemná
5,00 kg čerstvé droždie
30,00 kg Oškvarky brav.pek. malé
2,00 kg Bravčová masť škvarená
50,00 kg voda cca
Dozdobenie:
5,00 kg Tek.vaj.melanž
------------------------------------------------------------------------------------------------
245,10 kg suroviny celkom
Technologický postup:
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Z uvedených surovín zamiesime cesto, necháme krátko vyzrieť a tvarujeme do požadovaného tvaru
- klonky do žemlí, ukladáme na plechy, stlačíme do placky, povrch placky narežeme 3x3 do kríža.
Dáme do kysiarne nakysnúť, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a vložíme do pripravenej pece.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Balenie
Produkt | Hmotnosť / Objem | Kód |
---|---|---|
Sikgrain Onion Garlic | 3x5 kg (15 kg) | 10003128 |