Novinky
Berliner CZ 25 štóla

Chutná štóla zo šiškového cesta Berliner CZ 25 - s hrozienkami. Takto využijete šiškovú zmes počas celého roka.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
25 % Berliner CZ 25
9 % čerstvé droždie
10 % slnečnicový olej
13 % Kryštálový cukor
45 % hrozienka
40 % voda cca
Dekorácia:
14 % Dekor jemný
5 % slnečnicový olej

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly + 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 25-27°C. Zrenie cesta: 10-15 minút.

    Navážka na 1 ks je 500 g + 40 g dekorácia.

    Z pripravených surovín zamiesime cesto, necháme vyzrieť a rozvážime na jednotlivé kusy.

    Cestové kusy rozváľame do placky, preložíme na polovicu do tvaru štóly a ukladáme na plechy.

    Výrobky dáme nakysnúť do kysiarne, po nakysnutí pečieme. Po pečení potrieme olejom a posypeme nerozpustným cukrom.

    Pečenie: I. 190°C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 190°C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 180°C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút. Celkový čas pečenia je 23-25 minút.

    Celkový čas pečenia závisí od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Po upečení á 450 g.

Berliner CZ 25 štóla