
Ryžový nákyp
Ryžový nákyp
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Produkt |
---|---|
300g | Rimix |
450g | voda (80°C) |
10g | práškový cukor |
200g | jablkové rezy/gél/Frutafill |
bielka / tekutý bielok na dozdobenie |
Technologický postup
Rimix zmiešame s horúcou vodou a necháme postáť najmenej 3 hodiny. Do zapekacej misy dáme polovicu Rimixu, rovnomerne rozvrstvíme, na ňu poukladáme odkvapkané ovocie (jablkové rezy (kód č. 217), jablkové kocky (kód č. 211), jablkový gél (kód č. 266) alebo jablkový gél so škoricou (k.č. 267) alebo Frutafill jablko (k.č. 392) a prikryjeme druhou polovicou Rimixu.
Pečieme pri teplote 175 °C cca 25 - 35 minút.
Medzitým si ušľaháme pevný sneh z vaječných bielkov.
Na upečený nákyp nanesieme bielkový sneh a dáme zapiecť bielka dozlata.
Pri podávaní povrch nákypu posypeme práškovým cukrom.
Náš tip: takisto môžeme použiť aj iné ovocné gély alebo Frutafilli.
Tekutý bielok á 1 kg (kód č. 524) alebo tekutý bielok á 10 kg (kód č. 520)
