Gastro produkty
Zemiakový chlieb s kvasom

Aj zo Zemiakového cesta "A" viete pripraviť chutný a zaujímavý zemiakový chlieb.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto
60 % pšeničná múka T 650
40 % ražná múka T 930
15 % Zemiakové cesto "A"
3 % čerstvé droždie
2 % Zela Sauer Liquid
2 % soľ
1 % Protea Stabili
80 % voda cca

Technologický postup

    Miešanie: 5 min. pomaly a 3 min. rýchlo. Teplota cesta: 28°C. Hmotnosť navážky: 560 g.

    Tvarujeme do tvaru veky alebo bochníka, dáme do ošatiek a pred pečením môžeme potrieť vodou a narezať.

    Kysnutie: 50 min. pri 70 - 75 % rel. vlhkosti a teplote 30-35 °C.

    Pečenie:

    I. 250°C, s parou, zavretý odťah, 2 min.

    II. 250°C, bez pary, otvorený odťah, 5 min.

    III. 210°C, bez pary, otvorený odťah, 23-28 min.