
Hovädzí guláš
Hovädzí guláš
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Produkt |
---|---|
400g | Zeleninový základ na lečo |
1500g | voda |
1000g | hovädzie mäso (predné, kližka) |
180g | múka |
100g | tuk |
400g | cibuľa |
soľ, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, | |
mletá červená paprika, cesnaková pasta bez soli |
Technologický postup
V hrnci rozohrejeme tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a rascu a restujeme do tmavej farby. Pridáme mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame. Po orestovaní zasypeme paprikou, premiešame a pridáme Zeleninový základ na lečo (kód č. 200056). Podlejeme vodou a mäso necháme pomaly dusiť pokiaľ nezmäkne (1,5-3 hodiny v závislosti od typu hovädzieho a veku).Vo vode rozmiešame múku a omáčku podľa potreby zahustíme. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom/cesnakovou pastou, majoránkou.
Podávame s chlebou, knedľou a pod.
