RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely
MAKOVNÍK

Chutný a pritom na prípravu jednoduchý makovník ( s vysokým podielom kvalitného maku) ideálny pre gastroprevádzky, jedálne, hotelový raňajkový program a menu zákusok.

Hmota:

1000 g   Zmes na makovník
140 g   rastlinný olej
440 g   voda

Dozdobenie:

500 g   Zela biely fondant

Technologický postup

Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min. Pripravené cesto vylejeme do plechu o rozmere 60x20 cm (30x40cm) vystriekaného Carlex Spray.

Pečieme pri 150-160°C cca 25-30 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Po dokonalom vychladnutí polejeme zohriatym fondánom a po stuhnutí a nakrájame na rezy požadovanej veľkosti napr. 30 ks o hmotnosti á 55 g.

 

MAKOVNÍK