
MAKOVNÍK
MAKOVNÍK
Chutný a pritom na prípravu jednoduchý makovník ( s vysokým podielom kvalitného maku) ideálny pre gastroprevádzky, jedálne, hotelový raňajkový program a menu zákusok.
Hmota:
1000 g | Zmes na makovník | |
140 g | rastlinný olej | |
440 g | voda |
Dozdobenie:
500 g | Zela biely fondant |
Technologický postup
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min. Pripravené cesto vylejeme do plechu o rozmere 60x20 cm (30x40cm) vystriekaného Carlex Spray.
Pečieme pri 150-160°C cca 25-30 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Po dokonalom vychladnutí polejeme zohriatym fondánom a po stuhnutí a nakrájame na rezy požadovanej veľkosti napr. 30 ks o hmotnosti á 55 g.
