
Jednoduchá príprava ale o to väčší zážitok pri jedení zákusku Čokomisu. Kombinácia Cesta čokoládového s vyšľahanou KEN Trufa - parížskou smotanou ideálna nielen pre milovníkov čokoládovej chuti.
Hmota:
300 g | Cesto čokoládové | |
200 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
130 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
600 g | KEN TRUFA - parížska smotana |
Poleva 1:
70 g | voda - vriaca | |
15 g | Compound Wigo Írska káva | |
10 g | cukor kryštál |
Dozdobenie:
30 g | kakaový prášok |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.Vymiešané cesto rozotrieme do 3 ráfkov o priemere 24 cm vystlaných pečným papierom.
Pečieme pri 180°C cca 10-15 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Horúcou vodou zalejeme cukor, rozpustíme a ochutíme írskou kávou.
Kompletizácia výrobku: Čokoládový korpus pokropíme kávovým rozvarom, natrieme časť šľahačky, priložíme ďalším plátom a postup zopakujeme.
Vrch výrobku tvorí plát na ktorý pomocou drezírovacieho vrecka nabodkujeme Ken Trufa.
Boky a vrch torty posypeme kakaovým práškom. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti napr. 12 ks o hmotnosti á 90 g.
TIP: Pre lepšiu chuť možno pridať do kávového nálevu čokoládový likér alebo rum.
