
Medovo-kokosové kocky
Medovo-kokosové kocky
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
1000 | g | Cesto medové | |
220 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
280 | g | Zela Delikates | |
Náplň 1: | |||
400 | g | Darinka džem extra malina | |
Náplň 2: | |||
1000 | g | Kokosová náplň | |
700 | g | horúca voda cca 80°C | |
Dozdobenie: | |||
300 | g | Zela cukrárska poleva tmavá | |
40 | g | Zela cukrárska poleva biela - na prestriekanie | |
ľubovoľná dekorácia v tvare srdca - z originál marcipánu, dekorácia a pod. |
Technologický postup
Suroviny na medové pláty miešame cca 5 minúty pri pomalých otáčkach lopatkou.
Nešľaháme !
Cesto necháme postáť v chlade. Rozdelíme si ho na 2 kusy a vyvaľkáme na 2 plechy
o veľkosti 30x40 cm vyložené pečným papierom, popicháme vidličkou alebo ježkom
a pečieme pri 190 - 200°C 7 – 10 minút.
Príprava kokosovej náplne: Kokosovú náplň a horúcu vodu zmiešame
a necháme postáť do vychladnutia.
Na spodný medový plát si natrieme 200 g Darinka džem malina. Potrieme ho pripravenou
kokosovou náplňou a prikryjeme druhým plátom potretým s Darinka džem malina.
Zaťažíme.
Polejeme rozpustenou Zela cukr. polevou tmavou a po stuhnutí krájame na požadované
rezy, kocky a pod.
Dodatočné informácie
pre 40 ks á 90 g.
