Receptúry
Boloňské cestoviny

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
600g Bolognese
300g voda
900g Penne semolínové
500g hovädzie mäso mleté
300g koreňová zelenina
100g cibuľa
50g olej
soľ, korenie, cesnak

Technologický postup

    Koreňovú zeleninu a cibuľu nakrájame na menšie kocky alebo rezance. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme koreňovú zeleninu, cibuľu a posekaný cesnak. Pridáme mleté mäso, orestujeme a chvíľu podusíme. Zeleninovú zmes Bolognese zmiešame s vodou a pridáme k mäsu so zeleninou. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu, scedíme.

    Cestoviny podávame preliate hotovou boloňskou omáčkou.