Nové cukrárske receptúry na leto
Pistáciová roláda

Chutná pistáciová roláda s pistáciovou pastou a malinovým extra džemom. Cesto na roládu je pripravené z chutnej bielkovo-orechovej hmoty. Poliata bielou čokoládou. Ideálna nielen na leto - výrobok je vďaka použitej pudingovej náplni a paste viac trvanlivý počas horúcich letných dní než bežné smotanové zákusky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
230 g Tekutý vaječný bielok
150 g cukor kryštál
60 g pšeničná múka T 512
70 g vlašské orechy mleté
Náplň 1:
250 g Pudingová náplň vanilková
200 g Zela delikates
100 g Compound Pistache (pistácia)
Náplň 2:
150 g Darinka džem extra malina
Dozdobenie:
250 g Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

    Bielky šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh. Zľahka vmiešame ostatné suroviny.

    Hmotu rozotrieme na plech vystlaný pečeným papierom o rozmere 50x32 cm. 

    Pečieme pri 180°-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Zela Delikates vyšľaháme s pudingovou náplňou a Compoud Wigo pistácia na hladký krém.

    Na upečený vychladený plát natrieme malinový džem a potom pistáciovú náplň- časť krému odložíme.

    Opatrne zvinieme do rolády a necháme stuhnúť.

    Po stuhnutí potrieme zvyšným krémom a polejeme bielou polevou.

    Po stuhnutí krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

    TIP: Môžeme posypať sekanými pistáciami.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva nakrájame 20 ks á 50 g.