Nové cukrárske receptúry na leto
Medová roláda

Máte radi Medové rezy ? Tak Vás určite poteší naša medová roláda - cesto je pružné, dobre sa stáča a roláda je chutne naplnená s plnkou vhodnou práve pre horúce letné obdobie - Prestou toffee v kombinácii s našim top margarínom s mliečnou/maslovou chuťou Zela delikates.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
400 g Medové cesto
200 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
50 g rastlinný olej
100 g voda
Náplň a dozdobenie:
300 g Presta toffee - hotová pudingová náplň
100 g Zela delikates

Technologický postup

    Cesto medové, vajcia a vodu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.

    Pred došľahaním pridáme olej a došľaháme.

    500g zmesi rozotrieme na plech vystlaný pečným papierom o rozmere 50x32 cm a zvyšok na druhý plech

    s papierom rozotrieme v tenkej vrstve. Pečieme pri cca 190-200°C cca 10-12 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Po upečení natrieme karamelovým krémom (časť odložíme na obtretie rolády)- Zela Delikates vyšľaháme s Presta Toffee na hladký krém

    a opatrne zvinieme do rolády.

    Po stuhnutí potrieme povrch zvyšným krémom a obalíme do omrviniek, ktoré pripravíme zo zvyšku upečeného cesta.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.