Nové cukrárske receptúry nielen na leto
Chrumkavé veterníčky

Jedinečné, efektné a pritom jednoduché na prípravu. To sú chrumkavé veterníčky. Ideálne ku káve, na catering a pod. So svetlou alebo tmavou chrumkavou žmolenkou (prípadne žmolenku viete zafarbiť). S náplňou veterníčkou sa viete s chuťou pohrať - nápadu sa tu medze nekladú - napr. s krémom za studena Rap Speciál, chutné šľahačkové náplne - so stabilizátormi smotany Zeesan - ako napr. Jung S-A malina, alebo na leto s chutnými pudingovými náplňami Presta - ktoré znesú aj horúce letné obdobie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
500 g Brand 100
750 g voda vlažná
Náplň 1:
100 g Rap Speciál
200 g voda
Chrumkavý povrch:
60 g pšeničná múka T 512
55 g Zela delikates
70 g cukor kryštál
10 g kakaový prášok

Technologický postup

    Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.

    Vymiešané cesto striekame pomocou drezírovacieho vrecka na plechy vystlané pečným papierom do tvaru guličiek.

    Na povrch uložíme vyrezané koliesko zo stuhnutej žmolenky- všetky suroviny spolu zmiešame na kompaktnú hmotu,

    ktorú rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie na cca 2-3 mm a dáme do mraziaka stuhnúť.

    Pečieme najprv pri 220°C cca 10 min. a potom znížime teplotu na 190-200°C a dopekáme cca 20 min.

    v závislosti od typu pece a navážky. Po upečení a vychladení plníme Rap Speciál vyšľahaným s vodu.

    Náš tip: ako náplň môžete použiť aj iné druhy krémov za studena, Zeesanov - napr. malinovú šľahačkovú náplň s Jung S-A malina,

    v lete hotové Presta náplne a pod.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva výjde 30 ks á 40 g.