Pekárske výrobky Pekárske výrobky

Buchty so slivkovým lekvárom

Buchty ako od babičky - dobre prepečené a naplnené tradične vareným slivkovým lekvárom. Do receptúry sme pridali 1 % Fermento P Forte - pre ešte lepšiu jemnosť buchiet a lepšiu farbu a chuť cesta. Náš tip: buchty viete naplniť aj tvarohovou náplňou, jogurtovou plnkou, ovocnými gélmi alebo Frutafillmi.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
15 %   Korent Vanilla
1 %   Fermento P Forte
7 %   čerstvé droždie
8 %   Zeel. margarín Zeelback/alebo pekársky
12 %   cukor kryštálový
1,4 %   soľ jemná
45 %   voda cca

Náplň:

90 %   ON Slivkový lekvár Premium s jablkami

Dekorácia:

7 %   rastlinný olej

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Cesto rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí tvarujeme tvar placky cez rožkový stroj. na cestové kusy dávkujeme náplň a uzavrieme.

Ukladáme na plechy, povrch a jednotlivé kusy potierame olejom a dáme nakysnúť. Po pečení potrieme znovu olejom.

Kysnutie: 50 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 13 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

receptúra je kalkulovaná na navážku 64 g cesto + 30 g náplň a 2 g olej na potretie na 1 ks - to jest 1 buchta po upečení á 80 g.

Náš tip: ako náplň buchiet viete použiť aj iné náplne - ovocné, tvarohové a pod.

Buchty so slivkovým lekvárom