Receptúry s Fermentom P Forte
Barčiansky chlieb

Barčiansky chlieb Vám vráti späť do minulosti, keď chlieb bol naozaj veľký, krásny a nadýchaný a pritom aj sýty. Naša zmes Bonpano Krokant dodá chlebu všetky výborné vlastnosti - takže tento chlieb si zamilujete a budete ho chcieť jesť pravidelne. Svojou štruktúrou striedky je predurčený aj ku grilovačkám počas celého leta - pekne vsiakne šťavu zo slaninky, klobásky a mäska, je neutrálnej chuti - takže sa hodí ku všetkým druhom grilovaných pochúťok aj ku tým pikantným. Samozrejme doma tento chlieb ideálne využijete aj ako prílohu ku gulášovej párty.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 650
3 % Bonpano Krokant
1 % Fermento P Forte
2,5 % droždie čerstvé
2 % soľ
1 % bravčová masť škvarená
68 % voda cca

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 20 - 25 minút.

    Bravčovú masť pridáme až po prepnutí na rýchle otáčky.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 33 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Odporúčaná navážka je 1150 g - pre chlieb po upečení s váhou 1 kg.