
Zemiakový chlieb s kvasom
Zemiakový chlieb s kvasom
Aj zo Zemiakového cesta "A" viete pripraviť chutný a zaujímavý zemiakový chlieb.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto | |||
60 | % | pšeničná múka T 650 | |
40 | % | ražná múka T 930 | |
15 | % | Zemiakové cesto "A" | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | Zela Sauer Liquid | |
2 | % | soľ | |
1 | % | Protea Stabili | |
80 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 5 min. pomaly a 3 min. rýchlo. Teplota cesta: 28°C. Hmotnosť navážky: 560 g.
Tvarujeme do tvaru veky alebo bochníka, dáme do ošatiek a pred pečením môžeme potrieť vodou a narezať.
Kysnutie: 50 min. pri 70 - 75 % rel. vlhkosti a teplote 30-35 °C.
Pečenie:
I. 250°C, s parou, zavretý odťah, 2 min.
II. 250°C, bez pary, otvorený odťah, 5 min.
III. 210°C, bez pary, otvorený odťah, 23-28 min.
