Receptúry Receptúry

Pľundrový croissant s vlákninou

Aj croissant môže mať svoju pridanú hodnotu. Do receptúry sme pridali zaujímavé množstvo zmesi Panoplus Fibre, ktoré je zdrojom vlákniny. Použitý pekársky prípravok NON-E Premiumback je zároveň bez obsahu éčok. Spotrebitelia si tak vedia vychutnať zaujímavý vlákninový croissant napríklad na slano na raňajky, desiatu alebo len tak počas dňa.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
25 % Panoplus FIBRE
1 % NON-E Premiumback
3 % čerstvé droždie
3 % Zeel. pekársky margarín
1,6 % soľ
6 % kryštálový cukor
66 % voda cca
Na prevaľovanie: 32 % Zeel. margarín ťažný-pláty

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz. Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 °C. Čas zrenia cesta: v celku 10 – 15 minút.
Delička 30-dielna: pres 2 239 g.
Prekladáme ťažným margarínom 3x3, na hrúbku 3,5 mm, vykrajujeme trojuholníky
a stočíme do tvaru croissantu.
Ukladáme na plechy a necháme nakysnúť.
Kysnutie: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 12 minút,
III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 18 – 20 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 86 g. Hmotnosť po upečení á 75 g.

Pľundrový croissant s vlákninou