Receptúry
Fondánová bomba v ružovom

Pamätáte si na program, kde sa každý obdarúval kolekciou Čierneho princa? U nás sme skôr poznali tzv. fondánové ružové bomby. Odvtedy nám táto sladkosť určite utkvela v pamäti. Akákoľvek ich verzia NARUŽOVO je určite jedinečne vhodná aj na Valentína.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Buflerky:
1000 g Bufler komplet
450 g voda
Hmota 2: šľaháme
800 g BIANCA-sušené bielka
800 g voda
800 g cukor kryštál
Hmota 3: rozvar do bielkovej hmoty
1000 g cukor kryštál
320 g voda
Náplň 1:
200 g Darinka džem extra malina
Poleva:
1000 g Zela biely fondant
červené potravinárske farbivo

Technologický postup

    Buflerky: Hore uvedené suroviny spolu šľaháme pri najvyššej rýchlosti počas 5 minút v kotlíku.

    Pripravenú hmotu striekame cez hladkú trubičku na plech potiahnutý papierom na pečenie.
    Pečieme pri 200 ° C cca 15 - 20 minút. Buflerky necháme vychladnúť na papieri na pečenie - nesťahujeme ich z papiera.

    Vodu, cukor kryštál a Biancu zmiešame a necháme trošku postáť. Potom uvaríme rozvar - z cukru a vody. Do vyšľahanej bielkovej hmoty z Bianci postupne vlievame rozvar a došľaháme.

    Môžeme dochutiť s Darinka džem extra malina. 

    Na upečené buflerky pomocou hladkej (hrubšej) špičky dávkujeme hotový bielkový krém - necháme zasušiť - kým sa neurobí na povrchu jemná kôrka a následne polejeme v zohriatom fondante alebo čokoládovej poleve.

    Fondant si zafarbíme červeným potravinárskym farbivom.

     

Fondánová bomba v ružovom