Receptúry
Zamatové bezé rezy

Chutné zamatové bezé rezy potešia nielen v lete ale počas celého roka - pre milovníkov kvalitného zákusku, bielkových a orechových verzií zákuskov. Ideálne aj na svadby a pre rodinné rezy.

Korpus 1:

450 g   Tekutý vaječný bielok
300 g   cukor kryštál
120 g   pšeničná múka T 512
140 g   vlašské orechy mleté

Korpus 2:

500 g   Tekutý vaječný bielok
200 g   cukor kryštál
220 g   Tekutý vaječný žĺtok
10 g   sóda bicarbóna
80 g   kakaový prášok

Náplň:

300 g   Bolero instant
120 g   voda
250 g   Zela delikates
300 g   Rap Special
600 g   voda do Rap Specialu

Dozdobenie:

300 g   Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

Bielky šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh.

Zľahka vmiešame ostatné suroviny. Hmotu rozdelíme na 2 plechy o rozmere 50x32 cm vyložené pečným papierom.

Pečieme pri 180°-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Bielka šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh a potom pridáme vaječné žĺtka a preosiate kakao so sódou bicarbónou.

Rozotrieme na 2 plechy vystlané pečným papierom o rozmere 50x32 cm. Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme tmavý plát, natrieme polovicu krému z Rap Special (Rap Special vyšľaháme s vodou) priložíme orechový plát,

natrieme Bolero krém (Bolero zalejeme vodou a necháme odležať a vyšľaháme so Zela delikates), priložíme druhý orechový plát, natrieme zvyšný

Rap Speciál krém a priložíme kakaový plátom. Zaťažíme a po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva tak dostaneme 70 ks á 45 g zákuskov (rezov).

Zamatové bezé rezy