Cukrárske výrobky Cukrárske výrobky

120 rokov ZEELANDIA -Narodeninová torta v štýle FOLK

Zeelandia je tu pre Vás už viac ako 120 rokov po celom svete. Preto aj my tento rok (hoci kvôli opatreniam nie vo veľkom štýle) oslavujeme a prinášame Vám tak inšpirácie z celého sveta, kde Zeelandia pôsobí. Nezabudnite si pozrieť naše video 120 rokov na úvodnej stránke web stránky. #keepexploring. #keepinspiring.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota na 3 tenké korpusy
460 g Biskuit Instant
360 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
45 g voda
Náplň 1 80 g Zeesan Choco
100 g voda-vlažná
400 g polovyšľahaná smotana Rosette
Náplň 2
250 g Frutafill jahoda
Náplň 3
80 g Zeesan Jahoda
100 g voda-vlažná
400 g polovyšľahaná smotana Rosette
Ganáž
250 g Scaldis Dark
250 g Rosette
Poťahovka na tortu
1200 g Biely Decor Icing (BDI)
Dozdobenie folk ornamenty, kvety z farebnej BDI, vek-číslo, blahoželanie Happy Birthday a pod.

Technologický postup

Ako upiecť?

Receptúra pre piškótový korpus
Šľahajte pri najvyššej rýchlosti všetky suroviny na piškótové korpusy počas 7-10 minút. Dávkujte do 3 srdcových foriem a pečte pri teplote 170-180°C počas cca 15 minút.

Ako na ochutenú šľahačku
Zmiešajte Zeesan Choco s vlažnou vodou. Zmiešajte polovyšľahanú smotanu Rosette s pripravenou zmesou Zeesanu a vody. Prípadne došľahajte a použite ako náplň torty. Podobne pripravte Zeesan Jahoda náplň so šľahačkou pre druhú vrstvu náplne.

Natrite Frutafill jahoda na 2. Korpus a potom rovnomerne potrite s pripravenou jahodovou šľahačkou.

Skvelá ganáž
Do stredne veľkej misky si pripravte nasekaný Scaldis Dark. V malom hrnci zohrejte Rosette na strednom plameni. Priveďte k varu a hneď ako začne vrieť, odstavte a nalejte Rosette na pripravený Scaldis Dark. Rozpustite a nechajte vychladnúť. Po vychladnutý vyšľahajte a použite na potretie celej torty na povrchu a okolo torty.

Dozdobenie narodeninovej torty
Biely Decor Icing vyvaľkajte na tenko na pracovnej podložke. Podsypávajte výlučne kukuričným škrobom. Položte na tortu – obaľte ju a zvyšné zostávajúce časti poťahovky odrežte. Dozdobte ornamentmi, farebnými dekoráciami z BDI a použite dekoráciu s číslo a napr. Happy birthday.

A hlavne nezabudnite si tortu poriadne vychutnať s oslávencom.

Viac receptúr narodeninových tôrt nájdete v anglickom jazyku na:

https://www.zeelandia-international.com/happy-birthday-1

Dodatočné informácie

Ďakujeme za prípravu a podporu Danke Kadanke.

SLOVENSKO - Narodeninová torta v štýle FOLK