120 rokov ZEELANDIA -Narodeninová torta v štýle FOLK
120 rokov ZEELANDIA -Narodeninová torta v štýle FOLK
Zeelandia je tu pre Vás už viac ako 120 rokov po celom svete. Preto aj my tento rok (hoci kvôli opatreniam nie vo veľkom štýle) oslavujeme a prinášame Vám tak inšpirácie z celého sveta, kde Zeelandia pôsobí. Nezabudnite si pozrieť naše video 120 rokov na úvodnej stránke web stránky. #keepexploring. #keepinspiring.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota na 3 tenké korpusy | |||
460 | g | Biskuit Instant | |
360 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
45 | g | voda | |
Náplň 1 | 80 | g | Zeesan Choco |
100 | g | voda-vlažná | |
400 | g | polovyšľahaná smotana Rosette | |
Náplň 2 | |||
250 | g | Frutafill jahoda | |
Náplň 3 | |||
80 | g | Zeesan Jahoda | |
100 | g | voda-vlažná | |
400 | g | polovyšľahaná smotana Rosette | |
Ganáž | |||
250 | g | Scaldis Dark | |
250 | g | Rosette | |
Poťahovka na tortu | |||
1200 | g | Biely Decor Icing (BDI) | |
Dozdobenie | folk ornamenty, kvety z farebnej BDI, vek-číslo, blahoželanie Happy Birthday a pod. |
Technologický postup
Ako upiecť?
Receptúra pre piškótový korpus
Šľahajte pri najvyššej rýchlosti všetky suroviny na piškótové korpusy počas 7-10 minút. Dávkujte do 3 srdcových foriem a pečte pri teplote 170-180°C počas cca 15 minút.
Ako na ochutenú šľahačku
Zmiešajte Zeesan Choco s vlažnou vodou. Zmiešajte polovyšľahanú smotanu Rosette s pripravenou zmesou Zeesanu a vody. Prípadne došľahajte a použite ako náplň torty. Podobne pripravte Zeesan Jahoda náplň so šľahačkou pre druhú vrstvu náplne.
Natrite Frutafill jahoda na 2. Korpus a potom rovnomerne potrite s pripravenou jahodovou šľahačkou.
Skvelá ganáž
Do stredne veľkej misky si pripravte nasekaný Scaldis Dark. V malom hrnci zohrejte Rosette na strednom plameni. Priveďte k varu a hneď ako začne vrieť, odstavte a nalejte Rosette na pripravený Scaldis Dark. Rozpustite a nechajte vychladnúť. Po vychladnutý vyšľahajte a použite na potretie celej torty na povrchu a okolo torty.
Dozdobenie narodeninovej torty
Biely Decor Icing vyvaľkajte na tenko na pracovnej podložke. Podsypávajte výlučne kukuričným škrobom. Položte na tortu – obaľte ju a zvyšné zostávajúce časti poťahovky odrežte. Dozdobte ornamentmi, farebnými dekoráciami z BDI a použite dekoráciu s číslo a napr. Happy birthday.
A hlavne nezabudnite si tortu poriadne vychutnať s oslávencom.
Viac receptúr narodeninových tôrt nájdete v anglickom jazyku na:
https://www.zeelandia-international.com/happy-birthday-1
Dodatočné informácie
Ďakujeme za prípravu a podporu Danke Kadanke.