
Tartaletka s citrónovým krémom
Tartaletka s citrónovým krémom
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 295 | g | MAMAS PIE |
85 | g | maslo/Zela Delikates | |
25 | g | voda | |
Citrónový krém: | 190 | g | Ken Nata 35% |
155 | g | Frutafill Citrón | |
75 | g | Arabesque Blanc 29% | |
75 | g | maslo/Zela Delikates | |
Snehová hmota: | 150 | g | Bianca |
150 | g | voda |
Technologický postup
Korpus: Mamas Pie so studeným maslo nakrájaným na kocky miešame hákom/lopatkou do konzistencie žmolenky. Pridáme studenú vodu a vymiešame do hladkej konzistencie. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, prejdeme povrch s ježkom a vykrojíme do formy na tartaletky.Pečieme pri 180°C cca 8 – 10 minút
Citrónový krém: Všetky ingrediencie privedieme za stáleho miešania do varu. Výsledným krémom naplníme tartaletky a necháme vychladnúť.
Snehová hmota: Biancu s vodou šľaháme do pevného snehu, ktorý striekame na povrch tartaletky do špirály.
Kontúry opaľujeme flambé pištoľou a posypeme malinovým prachom alebo citrónovou kôrou.
Dodatočné informácie
(Suroviny na 10 ks)
