Mamas Pie Mamas Pie

Ostružina/Černica s Mamas pie

Efektná verzia chutného dezertu v spojení Mamas pie - krehkého cesta a ovocnej náplne. Jedinečne dozdobené farebnou glazúrou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Sušienka: 255 g MAMAS PIE
70 g Zela Delikates
25 g voda
15 g Arabesque kakaový prášok
10 g čierne kakao
25 g Arabesque Blanc 29%
Ovocná vložka: 200 g Frutafill Lesné ovocie
3 g plátková želatína
Ovocná náplň: 450 g Ken Nata 35%
135 g Frutafill Lesné ovocie
Glazúra: 130 g Paletta Neutral
130 g Paletta Cold Neutral
40 g voda
gélová farba

Technologický postup

Hmota: Mamas Pie preosejeme s kakaom a spolu so studeným Zela Delikates nakrájaným na kocky miešame hákom/lopatkou do konzistencie žmolenky. Pridáme nasekanú bielu čokoládu a studenú vodu a vymiešame do hladkej konzistencie. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska a poukladáme na perforovanú silikónovú podložku na pečenie. Kolieska prikryjeme ďalšou silikónovou podložkou, aby nám pri pečení vznikol vzor podložky. Pečieme pri 180 °C cca 7-9 minút.

Ovocná vložka: Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode. V hrnci alebo mikrovlnnej rúre zahrejeme Frutafill a pridáme želatínu, ktorú rozpustíme miešaním. Naplníme malé silikónové formy v tvare guľôčok ovocnou hmotou a necháme ju šokovo zamrznúť.

Ovocná náplň: Smotanu spolu s Fruafillom vyšľaháme a naplníme do silikónových foriem v tvare ostružiny. Do naplnenej formy vtlačíme mrazenú ovocnú vložku a zarovnáme. Šokovo zmrazíme.

Glazúra: Palettu Neutral zahrejeme s vodou na 75 -80 °C, potom zamiešame Palettu Cold Neutral a miešame metličkou do hladkej konzistencie. Zafarbíme gélovou farbou.

Dodatočné informácie

(Suroviny na 10 ks)

Ostružina/Černica