
Efektná verzia chutného dezertu v spojení Mamas pie - krehkého cesta a ovocnej náplne. Jedinečne dozdobené farebnou glazúrou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Sušienka: | 255 | g | MAMAS PIE |
70 | g | Zela Delikates | |
25 | g | voda | |
15 | g | Arabesque kakaový prášok | |
10 | g | čierne kakao | |
25 | g | Arabesque Blanc 29% | |
Ovocná vložka: | 200 | g | Frutafill Lesné ovocie |
3 | g | plátková želatína | |
Ovocná náplň: | 450 | g | Ken Nata 35% |
135 | g | Frutafill Lesné ovocie | |
Glazúra: | 130 | g | Paletta Neutral |
130 | g | Paletta Cold Neutral | |
40 | g | voda | |
gélová farba |
Technologický postup
Hmota: Mamas Pie preosejeme s kakaom a spolu so studeným Zela Delikates nakrájaným na kocky miešame hákom/lopatkou do konzistencie žmolenky. Pridáme nasekanú bielu čokoládu a studenú vodu a vymiešame do hladkej konzistencie. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska a poukladáme na perforovanú silikónovú podložku na pečenie. Kolieska prikryjeme ďalšou silikónovou podložkou, aby nám pri pečení vznikol vzor podložky. Pečieme pri 180 °C cca 7-9 minút.
Ovocná vložka: Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode. V hrnci alebo mikrovlnnej rúre zahrejeme Frutafill a pridáme želatínu, ktorú rozpustíme miešaním. Naplníme malé silikónové formy v tvare guľôčok ovocnou hmotou a necháme ju šokovo zamrznúť.
Ovocná náplň: Smotanu spolu s Fruafillom vyšľaháme a naplníme do silikónových foriem v tvare ostružiny. Do naplnenej formy vtlačíme mrazenú ovocnú vložku a zarovnáme. Šokovo zmrazíme.
Glazúra: Palettu Neutral zahrejeme s vodou na 75 -80 °C, potom zamiešame Palettu Cold Neutral a miešame metličkou do hladkej konzistencie. Zafarbíme gélovou farbou.
Dodatočné informácie
(Suroviny na 10 ks)
