
Moderná zmes na prípravu tartaletiek, krehkého cesta , koláčov, základu na koláče a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 1000 | g | MAMAS PIE |
280 | g | Zela Delikates/maslo/margarín | |
80 | g | voda |
Technologický postup
Zmes a studený Zela Delikates/maslo/margarín zmiešame za pomoci lopatky alebo háku pri pomalých otáčkach na konzistenciu žmolenky. Pridáme vodu a vymiešame na hladké cesto.
PREČO použiť práve MAMAS PIE:
• ideálna pre výrobu korpusov z krehkých ciest.
• Jednoduchá a rýchla príprava.
• Krehký a zároveň pevný korpus.
• Elastické, dobre spracovateľné cesto, ktoré sa nelepí.
• Cesto nevyžaduje odležanie v chladničke.
• Viete ho spracovať ako ručne, tak aj strojovo.
• Vhodné na mrazenie po upečení.
Mamas pie v tomto type aplikácie odporúčame piecť pri teplote 160 -180 °C, podľa typu pece a druhu a množstva koláčikov v peci. Čas pečenia je závislý od navážky, typu pece cca 7-10 minút.
