
Chutné a efektné malinové éclairs potešia milovníkov tartaletkových koláčikov - a keď si ich upečiete naozaj čerstvé (aj tartaletku) budú chutiť ešte lepšie. S Mamas pie určite.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 295 | g | MAMAS PIE |
85 | g | Zela Delikates/maslo/margarín | |
25 | g | voda | |
Náplň: | 300 | g | Fruitful Malina |
Ganáž: | 80 | g | Ken Nata-živ. smotana na šľahanie |
120 | g | Arabesque Blanc 29% čokoláda | |
Krém na dozdobenie: | 70 | g | Ken Nata-živ. smotana na šľahanie |
55 | g | Frutafil citrón/alebo Fruitful citrón | |
15 | g | Zela Delikates/maslo/margarín | |
15 | g | Arabesque Blanc -biela 29% | |
500 | g | Ken Nata-živ. smotana na šľahanie | |
Mätové želé: | 25 | g | voda |
0,5 | g | plátková želatína | |
2,5 | g | čerstvá mäta | |
zelená farba - gélová |
Technologický postup
(Suroviny na 10ks)
Korpus: Mamas Pie a studené maslo/Zela Delikates nakrájané na menšie kúsky miešame za pomoci lopatky do konzistencie žmolenky. Pridáme studenú vodu a vymiešame do hladkého cesta. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povrch prejdeme ježkom a vykrojíme do formy éclairs. Pečieme na 180°C cca 8-10 minút.
Malinová náplň: Upečený korpus naplníme z 2/3 Fruitfulom Malina.
Ganáž: Bielu čokoládu Arabesque prelejeme prevarenou smotanou a rozmiešame do hladkej pasty. Ganáž nalejeme až po okraj tartaletky a necháme stuhnúť.
Citrónový krém: 70 g smotany Ken Nata/Lactea/Rosette, Fruitful, maslo/Zela Delikates a čokoládu Arabesque privedieme za stáleho miešania do varu, prelejeme do misky, prekryjeme potravinárskou fóliou (na kontakt) a dáme vychladiť. Vychladenú náplň a 500 g smotany spoločne vyšľaháme. Krém nastriekame ozdobne na tartaletku.
Mätové želé: Želatínu vložíme do misky s vodou a necháme 5 min. nabobtnať. Mätu zalejeme vriacou vodou a necháme vylúhovať, potom mätu vyberieme. Pridáme farbivo, želatínu a miešaním želatínu rozpustíme. Hmotu nalejeme do plechu vyloženého potravinárskou fóliou, vychladíme v chladničke a po ztuhnutí krájame na malé kocky. Tartaletku mätovým želé dozdobíme.
