Mamas Pie Mamas Pie

Malinové éclairs

Chutné a efektné malinové éclairs potešia milovníkov tartaletkových koláčikov - a keď si ich upečiete naozaj čerstvé (aj tartaletku) budú chutiť ešte lepšie. S Mamas pie určite.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 295 g MAMAS PIE
85 g Zela Delikates/maslo/margarín
25 g voda
Náplň: 300 g Fruitful Malina
Ganáž: 80 g Ken Nata-živ. smotana na šľahanie
120 g Arabesque Blanc 29% čokoláda
Krém na dozdobenie: 70 g Ken Nata-živ. smotana na šľahanie
55 g Frutafil citrón/alebo Fruitful citrón
15 g Zela Delikates/maslo/margarín
15 g Arabesque Blanc -biela 29%
500 g Ken Nata-živ. smotana na šľahanie
Mätové želé: 25 g voda
0,5 g plátková želatína
2,5 g čerstvá mäta
zelená farba - gélová

Technologický postup

(Suroviny na 10ks)

Korpus:
Mamas Pie a studené maslo/Zela Delikates nakrájané na menšie kúsky miešame za pomoci lopatky do konzistencie žmolenky. Pridáme studenú vodu a vymiešame do hladkého cesta. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povrch prejdeme ježkom a vykrojíme do formy éclairs. Pečieme na 180°C cca 8-10 minút.

Malinová náplň: Upečený korpus naplníme z 2/3 Fruitfulom Malina.

Ganáž: Bielu čokoládu Arabesque prelejeme prevarenou smotanou a rozmiešame do hladkej pasty. Ganáž nalejeme až po okraj tartaletky a necháme stuhnúť. 

Citrónový krém: 70 g smotany Ken Nata/Lactea/Rosette, Fruitful, maslo/Zela Delikates a čokoládu Arabesque privedieme za stáleho miešania do varu, prelejeme do misky, prekryjeme potravinárskou fóliou (na kontakt) a dáme vychladiť. Vychladenú náplň a 500 g smotany spoločne vyšľaháme. Krém nastriekame ozdobne na tartaletku.

Mätové želé: Želatínu vložíme do misky s vodou a necháme 5 min. nabobtnať. Mätu zalejeme vriacou vodou a necháme vylúhovať, potom mätu vyberieme. Pridáme farbivo, želatínu a miešaním želatínu rozpustíme. Hmotu nalejeme do plechu vyloženého potravinárskou fóliou, vychladíme v chladničke a po ztuhnutí krájame na malé kocky. Tartaletku mätovým želé dozdobíme.

Malinové éclairs