
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 300 | g | MAMAS PIE |
80 | g | Zela Delikates | |
25 | g | voda | |
Karamelová náplň: | 150 | g | Ken Nata 35% |
120 | g | Mifi karamelová | |
30 | g | Zela Delikates | |
Ganáž: | 125 | g | Ken Nata 35% |
75 | g | Arabesque Noir 58% | |
Šľahaná ganáž: | 350 | g | Ken Nata 35% |
210 | g | Arabesque Noir 58% | |
140 | g | Ken Nata 35% |
Technologický postup
Korpus:
Mamas Pie zmiešame spolu so studeným Zela Delikates (Zeelbackom, maslom) nakrájaným na kocky za pomoci
háku/lopatky až do konzistencie žmolenky.
Pridáme studenú vodu a spojíme do hladkého cesta. Cesto vyvaľkáme na 3 mm, prejdeme ježkom a vykrojíme na tartaletkovú formu.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 8-10 minút.
Karamelová náplň: Za stáleho miešania privedieme všetky ingrediencie do varu a necháme minútu vrieť. Upečené tartaletky naplníme z dvoch tretín.
Ganáž: Arabesque čokoládu zalejeme vriacou šľahačkou, necháme chvíľu postáť a potom metličkou rozmiešame do hladkej pasty. Z časti naplnené tartaletky doplníme ganážou.
Šľahaná ganáž: Z čokolády a smotany si opäť pripravíme ganáž a vychladíme. Potom vyšľaháme so smotanou. Následne tartaletky zdobíme šľahanou ganážou a posypeme napr. praženými lieskovými orieškami.
Dodatočné informácie
(suroviny na 10ks)
