Mamas Pie Mamas Pie

Karamelovo-čokoládová tartaletka

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 300 g MAMAS PIE
80 g Zela Delikates
25 g voda
Karamelová náplň: 150 g Ken Nata 35%
120 g Mifi karamelová
30 g Zela Delikates
Ganáž: 125 g Ken Nata 35%
75 g Arabesque Noir 58%
Šľahaná ganáž: 350 g Ken Nata 35%
210 g Arabesque Noir 58%
140 g Ken Nata 35%

Technologický postup

Korpus:

Mamas Pie zmiešame spolu so studeným Zela Delikates (Zeelbackom, maslom) nakrájaným na kocky za pomoci
háku/lopatky až do konzistencie žmolenky.
Pridáme studenú vodu a spojíme do hladkého cesta. Cesto vyvaľkáme na 3 mm, prejdeme ježkom a vykrojíme na tartaletkovú formu.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 8-10 minút.

Karamelová náplň: Za stáleho miešania privedieme všetky ingrediencie do varu a necháme minútu vrieť. Upečené tartaletky naplníme z dvoch tretín.

Ganáž: Arabesque čokoládu zalejeme vriacou šľahačkou, necháme chvíľu postáť a potom metličkou rozmiešame do hladkej pasty. Z časti naplnené tartaletky doplníme ganážou. 

Šľahaná ganáž: Z čokolády a smotany si opäť pripravíme ganáž a vychladíme. Potom vyšľaháme so smotanou. Následne tartaletky zdobíme šľahanou ganážou a posypeme napr. praženými lieskovými orieškami.

Dodatočné informácie

(suroviny na 10ks)

Karamelovo-čokoládová tartaletka