
Chlieb s vlákninou FIBRE
Chlieb s vlákninou FIBRE
Zaujímavé spojenie zmesi Panoplus Fibre vo výhodnom dávkovaní do chleba a prídavku našej novinky v sortimente Amore L Soft Wheat zaručí chlebu nielen výbornú chuť a vôňu, ale aj tú správnu štruktúru a kvalitu striedky a kôrky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 650 |
25 | % | Panoplus FIBRE | |
2 | % | AMORE L SOFT WHEAT | |
2,5 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
75 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 – 29 °C.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 25 – 30 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme
do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2. min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 25 – 30 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme
do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek alebo voľne na plechy, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí vyklopíme a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2. min. zatvoriť odťah, 25 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celková doba pečenia je 30 – 35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka je 575 g. Hmotnosť po upečení á 500 g.
