
ORECHOVNÍK
ORECHOVNÍK
Jednoduchý a veľmi chutný orechovník pripravíte z kvalitnej zmesi na orechovník pridaním vody a oleja. Suroviny stačí zmiešať, vyliať na plech a upiecť. Výrobok po upečení ľubovoľne dozdobíte. Ideálny pre raňajkový program a k menu vo Vašom hoteli.
Hmota:
1000 g | Zmes na orechovník | |
140 g | rastlinný olej | |
440 g | voda |
Poleva:
250 g | Zela cukr. poleva tmavá |
Technologický postup
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min. Pripravené cesto vylejeme plechu vystriekaného Carlex Spray o rozmere 60x20cm (30x40cm).
Pečieme pri 150-160°C cca 25-30 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí nakrájame na rezy požadovanej veľkosti (napr. 30 ks o hmotnosti á 50 g).
