Gastro produkty
ORECHOVNÍK

Jednoduchý a veľmi chutný orechovník pripravíte z kvalitnej zmesi na orechovník pridaním vody a oleja. Suroviny stačí zmiešať, vyliať na plech a upiecť. Výrobok po upečení ľubovoľne dozdobíte. Ideálny pre raňajkový program a k menu vo Vašom hoteli.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota:
1000 g Zmes na orechovník
140 g rastlinný olej
440 g voda
Poleva:
250 g Zela cukr. poleva tmavá

Technologický postup

    Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min. Pripravené cesto vylejeme plechu  vystriekaného Carlex Spray o rozmere 60x20cm (30x40cm).

    Pečieme pri 150-160°C cca 25-30 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a po stuhnutí nakrájame na rezy požadovanej veľkosti (napr. 30 ks o hmotnosti á 50 g).