
Chutný a dlho čerstvý oškvarkový pagáč - jednoduchá príprava a výnimočný výrobok vďaka kvalitným surovinám - bravčovým oškvarkom. Ideálne aj pre rodinné balenia, catering, hotelové raňajky a oslavy a pod.
Cesto:
1000 g | pšeničná múka T 512 | |
30 g | soľ | |
13 g | cukor | |
60 g | droždie čerstvé | |
40 g | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
100 g | Bravčová masť škvarená | |
200 g | kyslá smotana | |
270 g | voda cca | |
550 g | Oškvarky bravčové mleté |
Dozdobenie:
50 g | Tek. vaj. melanž na potretie | |
10 g | hrubozrnná soľ na praclíky | |
20 g | rasca celá |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 25 - 27°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cesto prekladáme 3-3-3. Na plát cesta si natrieme oškvarky do 2 tretín a preložíme na 3. Takto zopakujeme ešte raz, posledný raz preložíme bez oškvarkov. Rozváľame na hrúbku cca 7mm a vykrojíme kolieska. Ukladáme na plechy, necháme nakysnúť, pred pečením potrieme vaječnou melanžou a posypeme soľou a rascou.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
navážka na 1 ks pagáčika je 35 g - po upečení bude mať 30 g.
