RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely RAŇAJKOVÝ PROGRAM nielen pre hotely

VÝBORNÉ oškarkové pagáče

Chutný a dlho čerstvý oškvarkový pagáč - jednoduchá príprava a výnimočný výrobok vďaka kvalitným surovinám - bravčovým oškvarkom. Ideálne aj pre rodinné balenia, catering, hotelové raňajky a oslavy a pod.

Cesto:

1000 g   pšeničná múka T 512
30 g   soľ
13 g   cukor
60 g   droždie čerstvé
40 g   Tek. vaječná melanž/vajcia
100 g   Bravčová masť škvarená
200 g   kyslá smotana
270 g   voda cca
550 g   Oškvarky bravčové mleté

Dozdobenie:

50 g   Tek. vaj. melanž na potretie
10 g   hrubozrnná soľ na praclíky
20 g   rasca celá

Technologický postup

 

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 25 - 27°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto prekladáme 3-3-3. Na plát cesta si natrieme oškvarky do 2 tretín a preložíme na 3. Takto zopakujeme ešte raz, posledný raz preložíme bez oškvarkov. Rozváľame na hrúbku cca 7mm a vykrojíme kolieska. Ukladáme na plechy, necháme nakysnúť, pred pečením potrieme vaječnou melanžou a posypeme soľou a rascou.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,

III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

navážka na 1 ks pagáčika je 35 g - po upečení bude mať 30 g.

VÝBORNÉ oškarkové pagáče