Gastro produkty
VIKORN ® - rustikálny chlieb

VIKORN je zmes na výrobu viaczrnného chlebíka obohateného o železo a vitamíny skupiny B, ktoré sú v dnešnej dobe plnej stresu nepostrádateľné. Zmes je výborná aj na výrobu pečiva- napr. chutných bagiet, banketiek, raňajkového pečiva pre hotely, gastroprevádzky a catering. VIKORN je chutný a jednoduchý spôsob ako si udržať VITALITU počas celého dňa.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
800 g Pšeničná múka T 650
200 g VIKORN 20/80
40 g droždie čerstvé
20 g soľ
540 g voda cca
Na vyváľanie a povrch chleba:
50 g ražná múka T 930

Technologický postup

    Miešanie: 2 minúty pomaly a 8 minúty rýchlo.

    Teplota cesta: 26 - 28 ºC. Zrenie cesta: 10-15 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov. Vygúľame a spracujeme v ražnej múke, cestové kusy ukladáme na pomúčený plech uzáverom dolu. Po nakysnutí výrobky prekladáme na čistý plech s otočením nakysnutých chlebov - spodok bude teraz na vrchu. Dáme piecť s krátkym zaparením pece.

    Pečenie:

    I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 20 minút

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

    Chlebík napr. o navážke 540 g by mal mať po upečení 450 g.

VIKORN ® - rustikálny chlieb