Nové cukrárske receptúry na leto
Zamatové bezé rezy

Chutné zamatové bezé rezy potešia nielen v lete ale počas celého roka - pre milovníkov kvalitného zákusku, bielkových a orechových verzií zákuskov. Ideálne aj na svadby a pre rodinné rezy.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus 1:
450 g Tekutý vaječný bielok
300 g cukor kryštál
120 g pšeničná múka T 512
140 g vlašské orechy mleté
Korpus 2:
500 g Tekutý vaječný bielok
200 g cukor kryštál
220 g Tekutý vaječný žĺtok
10 g sóda bicarbóna
80 g kakaový prášok
Náplň:
300 g Bolero instant
120 g voda
250 g Zela delikates
300 g Rap Speciál
600 g voda do Rap Speciálu
Dozdobenie:
300 g Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

    Bielky šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh.

    Zľahka vmiešame ostatné suroviny. Hmotu rozdelíme na 2 plechy o rozmere 50x32 cm vyložené pečným papierom.

    Pečieme pri 180°-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Bielka šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh a potom pridáme vaječné žĺtka a preosiate kakao so sódou bicarbónou.

    Rozotrieme na 2 plechy vystlané pečným papierom o rozmere 50x32 cm. Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme tmavý plát, natrieme polovicu krému z Rap Speciál (Rap Speciál vyšľaháme s vodou) priložíme orechový plát,

    natrieme Bolero krém (Bolero zalejeme vodou a necháme odležať a vyšľaháme so Zela delikates), priložíme druhý orechový plát, natrieme zvyšný

    Rap Speciál krém a priložíme kakaový plátom. Zaťažíme a po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva tak dostaneme 70 ks á 45 g zákuskov (rezov).