Gastro produkty
Ryžový nákyp

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
300g Rimix
450g voda (80°C)
10g práškový cukor
200g jablkové rezy/gél/Frutafill
bielka / tekutý bielok na dozdobenie

Technologický postup

    Rimix zmiešame s horúcou vodou a necháme postáť najmenej 3 hodiny. Do zapekacej misy dáme polovicu Rimixu, rovnomerne rozvrstvíme, na ňu poukladáme odkvapkané ovocie (jablkové rezy (kód č. 217), jablkové kocky (kód č. 211), jablkový gél (kód č. 266) alebo jablkový gél so škoricou (k.č. 267) alebo Frutafill jablko (k.č. 392) a prikryjeme druhou polovicou Rimixu.

    Pečieme pri teplote 175 °C cca 25 - 35 minút.

    Medzitým si ušľaháme pevný sneh z vaječných bielkov.

    Na upečený nákyp nanesieme bielkový sneh a dáme zapiecť bielka dozlata.

    Pri podávaní povrch nákypu posypeme práškovým cukrom.

    Náš tip: takisto môžeme použiť aj iné ovocné gély alebo Frutafilli.

    Tekutý bielok á 1 kg (kód č. 524) alebo tekutý bielok á 10 kg (kód č. 520)