Hovädzí guláš

Hovädzí guláš
Weight / Volume Product
400g Zeleninový základ na lečo
1500g voda
1000g hovädzie mäso (predné, kližka)
180g múka
100g tuk
400g cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, rasca, majoránka,
mletá červená paprika, cesnaková pasta bez soli

V hrnci rozohrejeme tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a rascu a restujeme do tmavej farby. Pridáme mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame. Po orestovaní zasypeme paprikou, premiešame a pridáme Zeleninový základ na lečo (kód č. 200056). Podlejeme vodou a mäso necháme pomaly dusiť pokiaľ nezmäkne (1,5-3 hodiny v závislosti od typu hovädzieho a veku).Vo vode rozmiešame múku a omáčku podľa potreby zahustíme. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom/cesnakovou pastou, majoránkou.

Podávame s chlebou, knedľou a pod.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu