
Výborná kombinácia Zmesi na makovník a orechovej piškóty vo verzii ako luxusne vyzerajúca torta, naplnená chutným tukovým tvarohovým krémom a klasickým slivkovým lekvárom a dozdobená čokoládou. Náš tip: pre ešte lepšiu chuť môžete makovú časť korpusov pokropiť s cukrovým rozvarom (pripraveným z 1 dcl vody, 30 g cukru a 10 g pasty Wigo compound Citrón) - rozvaz urobí tortu ešte šťavnatejšou a jemne kyslou - citrónovou - čo je ideálna kombinácia so slivkovým lekvárom a tvarohom.
Cesto 1:
600 g | Zmes na makovník | |
80 g | rastlinný olej | |
260 g | voda |
Cesto 2:
250 g | Piškóta 100 svetlá | |
200 g | Tekutá vaječná melanž | |
65 g | voda | |
80 g | mleté vlašské orechy |
Náplň 1:
450 g | Tvaroh. náplň štandard A | |
150 g | Zela delikates/maslo |
Náplň 2:
150 g | Slivkový lekvár sladený |
Poleva:
250 g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Technologický postup
Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min.
Pripravené cesto rozdelíme do 2 tortových ráfkov o priemere 24cm.
Pečieme pri 160-170°C cca 20-25 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Rovnako pripravíme aj orechový korpus- upečieme však len 1 ks. Pečieme pri teplote 180° C cca 20 minút.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový korpus, natrieme polovicu slivkového lekváru a tvarohový krém (Zela Delikates vyšľaháme a pridáme tvarohovú náplň) a priložíme orechový korpus.
Znova natrieme slivkový lekvár, tvarohový krém a priložíme makovým korpusom. Necháme stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
TIP: Ak chceme tortu šťavnatejšiu môžeme korpusy poliať cukrovým rozvarom zo 100g vody, 30g cukru a 10g Compud Wigo citrón.
