
Šťavnaté makovo-citrónové rezy potešia všetkých, čo majú radi klasické punčové rezy. Inovovaná verzia s použitím zmesi na makovník, piškótového korpusu zo Zeelandie a naplnené s citrónovým Frutafillom. Piškóta je jemne nasiaknutá rozvarom. Povrch je dozdobený so Zeelandia fondantom. Ideálne aj ako zákusky na svadby a oslavy.
Hmota 1:
500 g | Zmes na Makovník | |
70 g | repkový olej | |
220 g | voda |
Hmota 2:
500 g | Piškóta 100 svetlá | |
300 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
100 g | voda |
Náplň 1:
400 g | voda | |
200 g | cukor kryštálový | |
50 g | Flavour Lemon - aróma citrónová | |
2 g | žlté potravinárske farbivo | |
5 g | kyselina citrónová |
Náplň 2:
400 g | Frutafill citrón | |
200 g | Zela delikates |
Poleva:
500 g | Zela biely fondant |
Technologický postup
Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Vymiešané cesto rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm vystlaných pečným papierom a pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Piškótu šľaháme s vajciami a vodou pri najvyššom výkone stroja cca 6-10 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu o rozmere 30x40 cm vystlaného pečeným papierom. Pečieme pri cca 180°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový plát, natrieme polovicu citrónového krému (časť krému odložíme na potretie povrch výrobku)- citrónový krém pripravíme vyšľahaním Frutafillu citrón so Zela Delikates na hladký krém.
Na krém priložíme piškótový korpus ktorý navlhčíme studeným citrónovým rozvarom (vodu prevaríme s cukrom a po ochladení ochutíme citrónovou arómou, kyselinou a prifarbíme). Priložíme druhým makovým plátom na ktorom je vrstva citrónového krému. Zaťažíme.
Po stuhnutí potrieme povrch zvyšným krémom a polejeme fondánom.
Po stuhnutí krájame na rezy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
70 ks á 40 g.
