Receptúry so Zmesou na makovník
Šťavnaté makovo-citrónové rezy

Šťavnaté makovo-citrónové rezy potešia všetkých, čo majú radi klasické punčové rezy. Inovovaná verzia s použitím zmesi na makovník, piškótového korpusu zo Zeelandie a naplnené s citrónovým Frutafillom. Piškóta je jemne nasiaknutá rozvarom. Povrch je dozdobený so Zeelandia fondantom. Ideálne aj ako zákusky na svadby a oslavy.

Hmota 1:

500 g   Zmes na Makovník
70 g   repkový olej
220 g   voda

Hmota 2:

500 g   Piškóta 100 svetlá
300 g   Tekutá vaječná melanž/vajcia
100 g   voda

Náplň 1:

400 g   voda
200 g   cukor kryštálový
50 g   Flavour Lemon - aróma citrónová
2 g   žlté potravinárske farbivo
5 g   kyselina citrónová

Náplň 2:

400 g   Frutafill citrón
200 g   Zela delikates

Poleva:

500 g   Zela biely fondant

Technologický postup

Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Vymiešané cesto rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm vystlaných pečným papierom a pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.


Piškótu šľaháme s vajciami a vodou pri najvyššom výkone stroja cca 6-10 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu o rozmere 30x40 cm vystlaného pečeným papierom. Pečieme pri cca 180°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.


Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový plát, natrieme polovicu citrónového krému (časť krému odložíme na potretie povrch výrobku)- citrónový krém pripravíme vyšľahaním Frutafillu citrón so Zela Delikates na hladký krém.

Na krém priložíme piškótový korpus ktorý navlhčíme studeným citrónovým rozvarom (vodu prevaríme s cukrom a po ochladení ochutíme citrónovou arómou, kyselinou a prifarbíme). Priložíme druhým makovým plátom na ktorom je vrstva citrónového krému. Zaťažíme.

Po stuhnutí potrieme povrch zvyšným krémom a polejeme fondánom.

Po stuhnutí krájame na rezy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

70 ks á 40 g.

Šťavnaté makovo-citrónové rezy