Receptúry so Zmesou na makovník
Prúžkované makové rezy

Jemný piškótovo-makový koláč s jemnými vrstvami slivkového lekváru a chutnou fondánovou makovou náplňou. Dozdobený Zela cukrárskou polevou tmavou. Ideálny aj ako rodinné rezy.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
375 g Zmes na makovník
50 g rastlinný olej
160 g voda
Hmota 2:
500 g Piškóta 100 svetlá
300 g Tekutá vaječná melanž
100 g voda
Náplň 1:
300 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
Náplň 2:
200 g Zela biely fondant
200 g Zela delikates
200 g Maková varená náplň 50 %
Poleva:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

    Piškótu vyšľaháme s vodou a vajciami pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.
    Do 2 plechov o rozmere 60x20 cm rozdelíme 450g hmoty a upečieme tenké pláty.


    Do jedného plechu naprúžkujeme 450g piškóty a do vzniknutých medzier nadávkujeme makové cesto. Pečieme pri 180°C cca 15-20 min. v závislosti od typu pece a navážky.


    Kompletizácia výrobku: Na položku uložíme tenký svetlý plát a natrieme polovicu slivkového lekváru.

    Natrieme makový krém ktorý pripravíme vyšľahaním nahriateho fondánu so Zela Delikates a ochuteného varenou makovou náplňou. 

    Priložíme prúžkovaný plát a natrieme zvyšný krém a priložíme plátom natretým slivkovým lekvárom.

    Zaťažíme.

    Po stuhnutí polejeme rozpustenou polevou a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z jedného plechu pripravíme 39 ks á 55 g.