Receptúry so Zmesou na makovník
Prúžkované makové rezy

Jemný piškótovo-makový koláč s jemnými vrstvami slivkového lekváru a chutnou fondánovou makovou náplňou. Dozdobený Zela cukrárskou polevou tmavou. Ideálny aj ako rodinné rezy.

Hmota 1:

375 g   Zmes na makovník
50 g   rastlinný olej
160 g   voda

Hmota 2:

500 g   Piškóta 100 svetlá
300 g   Tekutá vaječná melanž
100 g   voda

Náplň 1:

300 g   ON Slivkový lekvár Premium s jablkami

Náplň 2:

200 g   Zela biely fondant
200 g   Zela delikates
200 g   Maková varená náplň 50 %

Poleva:

250 g   Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

Piškótu vyšľaháme s vodou a vajciami pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.
Do 2 plechov o rozmere 60x20 cm rozdelíme 450g hmoty a upečieme tenké pláty.


Do jedného plechu naprúžkujeme 450g piškóty a do vzniknutých medzier nadávkujeme makové cesto. Pečieme pri 180°C cca 15-20 min. v závislosti od typu pece a navážky.


Kompletizácia výrobku: Na položku uložíme tenký svetlý plát a natrieme polovicu slivkového lekváru.

Natrieme makový krém ktorý pripravíme vyšľahaním nahriateho fondánu so Zela Delikates a ochuteného varenou makovou náplňou. 

Priložíme prúžkovaný plát a natrieme zvyšný krém a priložíme plátom natretým slivkovým lekvárom.

Zaťažíme.

Po stuhnutí polejeme rozpustenou polevou a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z jedného plechu pripravíme 39 ks á 55 g.

Prúžkované makové rezy