
Jemný piškótovo-makový koláč s jemnými vrstvami slivkového lekváru a chutnou fondánovou makovou náplňou. Dozdobený Zela cukrárskou polevou tmavou. Ideálny aj ako rodinné rezy.
Hmota 1:
375 g | Zmes na makovník | |
50 g | rastlinný olej | |
160 g | voda |
Hmota 2:
500 g | Piškóta 100 svetlá | |
300 g | Tekutá vaječná melanž | |
100 g | voda |
Náplň 1:
300 g | ON Slivkový lekvár Premium s jablkami |
Náplň 2:
200 g | Zela biely fondant | |
200 g | Zela delikates | |
200 g | Maková varená náplň 50 % |
Poleva:
250 g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Technologický postup
Piškótu vyšľaháme s vodou a vajciami pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.
Do 2 plechov o rozmere 60x20 cm rozdelíme 450g hmoty a upečieme tenké pláty.
Do jedného plechu naprúžkujeme 450g piškóty a do vzniknutých medzier nadávkujeme makové cesto. Pečieme pri 180°C cca 15-20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Kompletizácia výrobku: Na položku uložíme tenký svetlý plát a natrieme polovicu slivkového lekváru.
Natrieme makový krém ktorý pripravíme vyšľahaním nahriateho fondánu so Zela Delikates a ochuteného varenou makovou náplňou.
Priložíme prúžkovaný plát a natrieme zvyšný krém a priložíme plátom natretým slivkovým lekvárom.
Zaťažíme.
Po stuhnutí polejeme rozpustenou polevou a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
Z jedného plechu pripravíme 39 ks á 55 g.
