Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo-višňová torta s Makovníkom

Výborná makovo-višňová torta dozdobená s tvarohovou šľahačkou a dekoratívnou lesklou polevou Paletta Miroir Choco. Vynikajúco osvieži ak ju budete podávať priamo z chladničky.

Hmota 1:

300 g   Zmes na Makovník
40 g   repkový olej
130 g   voda

Náplň 1:

350 g   Frutafill višňa
50 g   cukor kryštálový
5 g   Agar - Agar
250 g   voda

Náplň 2:

250 g   Tvarohová náplň Standard A
250 g   KEN Presto

Poleva:

250 g   Paletta Miroir Choco

Technologický postup

Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min.

Po vymiešaní rozdelíme do 2 ráfkov vystlaných pečným papierom.

Pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Vodu, cukor a agar prevaríme a po čiastočnom ochladení pridáme Frutafill višňa.

Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme do ráfku makový plát, nanesieme višňovú náplň

a priložíme druhým plátom. Na povrch natrieme tvarohovú náplň ktorú pripravíme

vyšľahaním šľahačky spolu s tvarohovou náplňou.


Po stuhnutí potrieme povrch a body torty Paletta Miroir Choco a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Torta 12 ks - 1 ks á 110 g.

Makovo-višňová torta