
Makovo-višňová torta s Makovníkom
Výborná makovo-višňová torta dozdobená s tvarohovou šľahačkou a dekoratívnou lesklou polevou Paletta Miroir Choco. Vynikajúco osvieži ak ju budete podávať priamo z chladničky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota 1: | |||
300 | g | Zmes na Makovník | |
40 | g | repkový olej | |
130 | g | voda | |
Náplň 1: | |||
350 | g | Frutafill višňa | |
50 | g | cukor kryštálový | |
5 | g | Agar - Agar | |
250 | g | voda | |
Náplň 2: | |||
250 | g | Tvarohová náplň Standard A | |
250 | g | KEN Presto | |
Poleva: | |||
250 | g | Paletta Miroir Choco |
Technologický postup
Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 4 min.
Po vymiešaní rozdelíme do 2 ráfkov vystlaných pečným papierom.
Pečieme pri cca 170°C cca 10 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Vodu, cukor a agar prevaríme a po čiastočnom ochladení pridáme Frutafill višňa.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme do ráfku makový plát, nanesieme višňovú náplň
a priložíme druhým plátom. Na povrch natrieme tvarohovú náplň ktorú pripravíme
vyšľahaním šľahačky spolu s tvarohovou náplňou.
Po stuhnutí potrieme povrch a body torty Paletta Miroir Choco a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
Torta 12 ks - 1 ks á 110 g.
