Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo-piškótové rezy

Trvanlivejšie makovo-piškótové rezy upečené na krehkom ceste z Mamas pie. Jemne naplnené s ovocnou marhuľovou náplňou. Ideálne aj ako rodinné rezy.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
500 g Mamas pie
140 g Zela delikates
40 g voda
Hmota 2:
375 g Zmes na makovník
50 g rastlinný olej
160 g voda
Hmota 3:
250 g Piškóta 100 svetlá
150 g Tekutá vaječná melanž
50 g voda
Náplň 1:
450 g Plnka marhuľka termostabilná
Poleva:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá
50 g Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

    Z Mamas Pie, Zela Delikates a vody pripravíme cesto ktoré rozvaľkáme do plechu o rozmere 60x20 cm a natrieme 300g Marhuľky.

    Zmes na Makovník miešame s vodou a olejom pri pomalšom chode stroja cca 4 min. Vymiešané cesto vylejeme na linecký základ.
    Na makovú vrstvu natrieme vyšľahanú piškótu.

    Pečieme pri 180°C cca 35 min.

    Po upečení ešte horúci potrieme zvyšnou Marhuľkou a necháme vychladiť.

    Po vychladnutí polejeme tmavou čokoládovou polevou a dozdobíme bielou. P

    o stuhnutí krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z jedného plechu nakrájame 45 ks á 50 g.