Receptúry so Zmesou na makovník
Makovo-malinové rezy s Makovníkom

Vynikajúci a na pohľad lákavý rez - to sú makovo-malinové rezy z Makovníka a malinového gélu. Efektne stočená roládka vyváži chuť maku a piškóty v reze a malinová šľahačka - smotanovo jemná dodá celému výrobku úžasnú chuť. Dozdobenie s Paletta Miroir malina a malinami.

Hmota 1:

1000 g   Zmes na Makovník
140 g   repkový olej
440 g   voda

Hmota 2:

350 g   Piškóta 100 svetlá
210 g   Tekutá vaječná melanž
70 g   voda

Náplň 1:

300 g   malinový gél

Náplň 2:

500 g   Cream Rosette - sladený šľahačkový krém
125 g   Jung S-A malina
125 g   voda vlažná

Poleva:

300 g   Paletta Miroir malina - zrkadlová poleva

Technologický postup

Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 6-8 min. Vyšľahanú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40 cm a pečieme pri cca 190-200°C cca 8 min.

Upečené korpusy rozrežeme na 2 časti a každú natrieme malinovým gélom a zvinieme do roládky.

Makové cesto: Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3 min. Vymiešané cesto vylejeme do plechu o rozmere 30x40cm do ktorého sme uložili roládky. Pečieme pri cca 170°C cca 25-35 min.

Na upečené vychladené cesto natrieme malinovú náplň ktorú pripravíme vyšľahaním šľahačky a pridaním Zeesanu pripraveného s vodou. Ak je šľahačka veľmi tuhá pridáme vodu.

Na stuhnutú náplň natrieme malinovú polevu.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

40 ks á 75 g.

Makovo - malinové rezy