
Vynikajúci a na pohľad lákavý rez - to sú makovo-malinové rezy z Makovníka a malinového gélu. Efektne stočená roládka vyváži chuť maku a piškóty v reze a malinová šľahačka - smotanovo jemná dodá celému výrobku úžasnú chuť. Dozdobenie s Paletta Miroir malina a malinami.
Hmota 1:
1000 g | Zmes na Makovník | |
140 g | repkový olej | |
440 g | voda |
Hmota 2:
350 g | Piškóta 100 svetlá | |
210 g | Tekutá vaječná melanž | |
70 g | voda |
Náplň 1:
300 g | malinový gél |
Náplň 2:
500 g | Cream Rosette - sladený šľahačkový krém | |
125 g | Jung S-A malina | |
125 g | voda vlažná |
Poleva:
300 g | Paletta Miroir malina - zrkadlová poleva |
Technologický postup
Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 6-8 min. Vyšľahanú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40 cm a pečieme pri cca 190-200°C cca 8 min.
Upečené korpusy rozrežeme na 2 časti a každú natrieme malinovým gélom a zvinieme do roládky.
Makové cesto: Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3 min. Vymiešané cesto vylejeme do plechu o rozmere 30x40cm do ktorého sme uložili roládky. Pečieme pri cca 170°C cca 25-35 min.
Na upečené vychladené cesto natrieme malinovú náplň ktorú pripravíme vyšľahaním šľahačky a pridaním Zeesanu pripraveného s vodou. Ak je šľahačka veľmi tuhá pridáme vodu.
Na stuhnutú náplň natrieme malinovú polevu.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
40 ks á 75 g.
